Interieur en design: vintage Chesterfield

Gepost op: 13 oktober 2017

De Chesterfield was ooit een statussymbool van de elite maar is de laatste decennia aan een revival toe. Wat oud was is weer nieuw! Een vintage Chesterfield vind je terug in klassieke en moderne interieurs, in hotels en inkomhallen van moderne bedrijven. In tegenstelling tot vroeger is er een breder scala aan ontwerpen in diverse kleuren. Een vintage Chesterfield is verkrijgbaar als een bank, een fauteuil of een chaise. Nergens vind je een meer tijdloos voorbeeld van meubilaire dat luxe, klasse en stijl uitstraalt. We willen je graag wat meer uitleg verschaffen om jouw keuze gemakkelijker te maken.


Niet inleveren op comfort

Het kopen van een vintage Chesterfield hoeft niet te betekenen dat je moet inleveren op comfort. In tegenstelling tot de heel oude modellen hebben de fabrikanten van de huidige Chesterfields het traditionele ontwerp op een subtiele manier comfortabeler gemaakt door een hoekige rugleuning te integreren in tegenstelling tot de traditionele verticale rug. Deze modellen bieden meer steun aan de onderrug en zijn beter voor het alledaags comfort, zonder dat je er kussens moet ingooien.


De integratie in het interieur

Een Chesterfield heeft een hele grote invloed op het interieur. Maar zonder evenwicht in het interieur kunnen hun massieve vormen en de aandachttrekkende tuften van de Chesterfield alle aandacht van de kamer en de omgeving naar zich toetrekken. Om wat meer evenwicht te brengen moet je overwegen om enkele moderne en/of rustieke elementen toe te voegen. Gebruik meubels of kunstwerken met felle kleuren en experimenteer met contrasterende kleuren. Een van de beste plaatsen voor een vintage Chesterfield is in het midden van de kamer. De bijzondere, ronde, rugleuning ziet er ook goed uit aan de achterkant en het lage profiel voorkomt dat vintage Chesterfield een visuele barrière vormt in de kamer. Het is ook perfect geschikt voor het creëren van een conversatiegebied binnen een grote ruimte. Jouw vintage Chesterfield zal het overzicht over de kamer niet belemmeren.


Van traditioneel naar hedendaags

Chesterfield banken zijn historisch gestoffeerd met donker leder zoals zwart, bruin, robijnrood, diepblauw en smaragdgroen. Deze kleuren, samen met het luxe gevoel, passen perfect in zowel een klassieke als een moderne omgeving. Het plaatsen van een vintage Chesterfield in een modernere omgeving kan ervoor zorgen dat je liever wat fellere kleuren hebt zoals oranje, lichtblauw, helderrood, wit, enzovoort. Tegenwoordig zijn deze kleuren beschikbaar en ze voorkomen dat de visuele massa van de vintage Chesterfield de kamer te donker maakt.


Kies de juiste bekleding en respecteer de tuften

Er zijn nu enkele geavanceerde stoffen beschikbaar, die hetzelfde zachte gevoel geven als geweven katoen met een verbeterde duurzaamheid. Ze zijn Uv-bestendig en vlekken kunnen gemakkelijk verwijderd worden. Een vintage Chesterfield hoeft dus niet noodzakelijk met leer gemaakt te zijn, dit is geweldig nieuws, want een Chesterfield ziet er ook geweldig uit met een stoffen bekleding. Waar je wel niet mag van afwijken zijn de dikke tuften en de royaal geronde armsteunen en rugleuning. Deze zorgen er namelijk voor dat de vintage Chesterfield een aandachtstrekker wordt in jouw woning. Met knoppen die ongeveer 6.5 centimeter van elkaar zitten krijgt je een meer traditionele uitstraling en een stevig zitoppervlak.

Op zoek naar een vintage Chesterfield? Vind ze bij Mister Chesterfield.

Delen

Recente artikelen


Archief

2017