De woonwinkel: een Walhalla voor nieuwe ideeën

Gepost op: 30 november 2017

Verandering

Al een tijd lang kijk ik 's avonds onze woonkamer rond en begint het te jeuken. Het is tijd voor iets nieuws, iets fris, het is tijd voor verandering. Chaotisch als ik ben heb ik geen idee of ik hiermee het behang, de meubels of de vloer bedoel. Gewoon verandering! Want ik hou nou eenmaal van verandering. Mijn man bromt een beetje onverstaanbaar. Ik kan alleen 'idioterie, alweer, en bakken met geld' verstaan. Ik neem zijn gemopper nooit erg serieus en ik besluit dat er geen reden is om dat nu ineens anders doen.


Hoe?

Ondanks mijn liefde voor meubels, design en interieur, ben ik niet het type dat spontaan moodboards en zo gaat maken. Dat gaat me dan net weer te ver. Soms vind ik het gewoon leuk om iets nieuws te kopen voor ons interieur. Soms ga ik ook gewoon op in een rage van 'het volk' met tot gevolg een zolder vol onzinnige tierelantijnen en woonaccessoires die ergens afgedankt in een hoekje of in een stoffige doos liggen. Tegenwoordig struin ik allerlei zaken af waarvan ik weet dat ze spullen verkopen die bij mij in de smaak vallen. Ik loop dan woonwinkel in en woonwinkel uit. In deze winkels kan ik goede ideeën opdoen of nieuwe trends en stijlen ontdekken en heel soms kan ik in de woonwinkel ontdekken wat er in ons interieur ontbreekt. Het bezoek aan een dergelijke winkel doe ik natuurlijk op een zo prettig mogelijke manier. Zo ga ik nooit op zaterdagen of koopzondagen want die vind ik zelfs traumatisch als het om de drukte gaat. Ook heb ik de vaste regel om nooit in de eerste woonwinkel een aankoop te doen. Terug keren is immers makkelijker dan spijt hebben of omruilen. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik soms afwijk van deze regel als het een kleine 'must have' aankoop betreft.


Van woonwinkel naar huis

Eindelijk ben ik thuis. Eerst kijk ik voorzichtig om me heen. Nee… mijn vechtgenoot is nergens te bekennen. Als een strijder vecht ik mijn aankoop de trap op. Wij wonen namelijk op de vierde etage van een oud herenhuis zonder lift. Het oude grauwe vloerkleed rol ik op en ik rol het nieuwe bontgekleurde uit. Jeetje wat een verschil! Als ik onderuit zak in mijn fauteuil kijk ik tevreden naar het nieuwe vloerkleed en drink ik mezelf moed in om straks heel voorzichtig het prachtige bankstel aan te kaarten dat volgens mij perfect zal passen bij het nieuwe kleed. Zal hij er ook zo over denken? Sterker nog: Maakt het uit wat hij er van denkt?

Ijtsma is de woonwinkel voor Groningen en omstreken.

Delen

Recente artikelen


Archief

2017